Computer Fundamentals (Practice Test)

1. One millisecond is

a. 1 second

b. 10th of a seconds

c. 1000th of a seconds

d. 10000th of a seconds

Correct Answer: c

2. An Online backing storage system capable of storing larger quantities of data is

a. CPU

b. Memory

c. Mass storage

d. Secondary storage

Correct Answer: c

3. One of a class of storage device devices that can access storage locations in any order is

a. DTE

b. DASD

c. DDE

d. DDE

Correct Answer: b

4. Which is an item of storage medium in the form of circular plate?

a. Disk

b. CPU

c. Printer

d. ALU

Correct Answer: a

5. Properly arranged data is called

a. Field

b. Words

c. Information

d. File

Correct Answer: c

6. Another word for a daisy wheel printer

a. Petal printer

b. Golf ball printer

c. Laser printer

d. Line printer

Correct Answer: b

7. A term used to describe interconnected computer configuration is

a. Multiprogramming

b. Modulation

c. Multiprocessing

d. Micro program sequence

Correct Answer: a

8. An input /output device at which data enters or leaves a computer system is

a. Keyboard

b. Terminal

c. Printer

d. Plotter

Correct Answer: b

9. A physical connection between the microprocessor memory and other parts of the m9crocomputer is known as

a. Path

b. Address bus

c. Route

d. All of the above

Correct Answer: b

10. A group of magnetic tapes, videos or terminals usually under the control of one master is

a. Cylinder

b. Surface

c. Track

d. Cluster

Correct Answer: d

11. Number crunch8ier is the informal name for

a. Mini computer

b. Super computer

c. Microcomputer

d. Mainframe computer

Correct Answer: b

12. A technique used by codes to convert an analog signal into a digital bit stream is known as

a. Pulse code modulation

b. Pulse stretcher

c. Query processing

d. Queue management

Correct Answer: a

13. The personnel who deals with the computer and its management put together are called

a. Software

b. Human ware

c. Firmware

d. Hardware

Correct Answer: b

14. The brain of any computer system is

a. ALU

b. Memory

c. CPU

d. Control unit

Correct Answer: c

15. Each model of a computer has a unique

a. Assembly of a computer

b. Machine language

c. High level language

d. All of the above

Correct Answer: b

16. Computer professionals working in a computer center are`

a. Software

b. Firmware

c. Hardware

d. Humanware

Correct Answer: d

17. Which of the it5ems below are considered removable storage media?

a. Removable hard disk cartridges

b. (Magneto-optical) disk

c. Flexible disks cartridges

d. All of the above

Correct Answer: d

18. Which term is used to describe RAM?

a. Dynamic RAM (DRAM)

b. Static RAM (SRAM)

c. Video RAM (VRAM)

d. All of the above

Correct Answer: d

19. Which of the following are (is) considered to be video component?

a. Resolution

b. Color depth

c. Refresh rate

d. All of the alcove

Correct Answer: d

20. On a PC, how much memory is available to application software?

a. 1024 KB

b. 760 KB

c. 640 KB

d. 560 KB

Correct Answer: c

Comments

Popular posts from this blog

Electrical Machines (D.C. Generators)

Electrical Machines (Armature Reaction in DC Generators)

Electrical Machines (Generator Characteristics)