Material Science Quiz (Polymers)

1. The word ‘polymer’ meant for material made from ______________.
(a) Single entity (b) Two entities (c) Multiple entities (d) Any entity

2. One of characteristic properties of polymer material __________ .
(a) High temperature stability (b) High mechanical strength
(c) High elongation (d) Low hardness

3. Polymers are ___________ in nature.
(a) Organic (b) Inorganic (c) Both (a) and (b) (d) None

4. These polymers can not be recycled:
(a) Thermoplasts (b) Thermosets (c) Elastomers (d) All polymers

5. In general, strongest polymer group is __________ .
(a) Thermoplasts (b) Thermosets (c) Elastomers (d) All polymers

6. These polymers consist of coil-like polymer chains:
(a) Thermoplasts (b) Thermosets (c) Elastomers (d) All polymers

7. Strong covalent bonds exists between polymer chains in __________ .
(a) Thermoplasts (b) Thermosets (c) Elastomers (d) All polymers

8. Following is the unique to polymeric materials:
(a) Elasticity (b) Viscoelasticity (c) Plasticity (d) None

9. Elastic deformation in polymers is due to _____________ .
(a) Slight adjust of molecular chains (b) Slippage of molecular chains
(c) Straightening of molecular chains (d) Severe of Covalent bonds

10. Kevlar is commercial name for ___________ .
(a) Glass fibers (b) Carbon fibers (c) Aramid fibers (d) Cermets

Answers:
1. c
2. c
3. c
4. b
5. b
6. c
7. b
8. b
9. a
10. c

Subscribe

Comments

Popular posts from this blog

Electrical Machines (Three Phase Transformers)

Thermodynamics (Compressible Flow)

Electrical Machines (Special Machines)