Computer Networking (Practice Test)

1.         Which data communication method is used to transmit the data over a serial
communication link?
a. simplex

b. half-duplex

c. full-duplex

d. b and c

e. None of above


2.         What is the minimum number of wires needed to send data over a serial
communication link layer?

a. 1

b. 2

c. 4

d. 6

e. none of above


 3.        Which of the following types of channels moves data relatively slowly?

a. wide band channel

b. voice band channel

c. narrow band channel


4.         Most data communications involving telegraph lines use:

a. simplex lines

b. wideband channel

c. narrowband channel

d. dialled service


5.         A communications device that combines transmissions from several I/O devices into
one line is a

a. concentrator

b. modifier

c. multiplexer

d. full-duplex line


6.         How much power (roughly) a light emitting diode can couple into an optical fiber?

a. 100 microwatts

b. 440 microwatts

c. 100 Pico watts

d. 10 mill watts


7.         The synchronous modems are more costly than the asynchronous modems because

a. they produce large volume of data

b. they contain clock recovery circuits

c. they transmit the data with stop and start bits

d. they operate with a larger bandwidth

e. none of above


8.         Which of the following statement is correct?

a. terminal section of a synchronous modem contains the scrambler

b. receiver section of a synchronous modem contains the scrambler

c. transmission section of a synchronous modem contains the scrambler

d. control section of a synchronous modem contains the scrambler

e. none of the above


 9.        In a synchronous modem, the digital-to-analog converter transmits signal to the

a. equalizer

b. modulator

c. demodulator

d. terminal

e. none of above


10.       Which of the following communications lines is best suited to interactive processing
applications?

a. narrow band channel

b. simplex lines

c. full duplex lines

d. mixed band channels


 Answers:
1. c

2. b

3. c

4. c

5. c

6. a

7. b

8. c

9. a

10. c

Comments

Popular posts from this blog

Electrical Machines (Three Phase Transformers)

Thermodynamics (Compressible Flow)

Electrical Machines (Special Machines)