Computer Fundamentals (Practice Test)

1. FORTRAN programming language is more suitable for ……
A. Business Applications

B. Marketing Applications

C. Scientific Applications

D. None of the above

2. Mostly which of the following device is used to carry user files?

A. Floppy Disk

B. Hard Disk

C. RAM

D. CDROM

3. Which device is used to backup the data?

A. Floppy Disk

B. Tape

C. Network Drive

D. All of the above

4. In order to play and hear sound on a computer, one needs:

A. a sound card and speakers

B. a microphone

C. all of them required

D. none of them required

5. Which of the following are the cheapest memory devices in terms of Cost/Bit?

A. Semiconductor memories
B. Magnetic Disks

C. Compact Disks

D. Magnetic Tapes

6. In a computer _____ is capable to store single binary bit.

A. Capacitor

B. Flip flop

C. Register

D. Inductor

7. A set of flip flops integrated together is called ____

A. Counter

B. Adder

C. Register

D. None of the above

8. Which of the following are the best units of data on an external storage device?

A. Bits

B. Bytes

C. Hertz

D. Clock cycles

9. A register organized to allow to move left or right operations is called a ____

A. Counter

B. Loader

C. Adder

D. Shift register

10. Which of the following have the fastest access time?

A. Semiconductor Memories

B. Magnetic Disks

C. Magnetic Tapes

D. Compact Disks

Answers

1 – C / 2 – A / 3 – D / 4 – A / 5 – C / 6 – B / 7 – C / 8 – B / 9 – D / 10 – A

Comments

Popular posts from this blog

Electrical Machines (D.C. Generators)

Electrical Machines (Armature Reaction in DC Generators)

Electrical Machines (Generator Characteristics)