Computer Networking (Practice Test)

1.         A remote batch-processing operation in which data is solely input to a central
computer would require
a. telegraph line
b. simplex lines
c. mixed bad channel
d. all of above

2.         A band is always equivalent to
a. a byte
b. a bit
c. 100 bits
d. none of above

 3.        The loss in signal power as light travels down the fiber is called
a. attenuation
b. progragation
c. scattering
d. interruption

 4.        Avalanche photodiode receivers can detect bits of transmitted data by receiving
a. 100 photons
b. 200 photons
c. 2000 photons
d. 300 photons

5.        Communication circuits that transmit data in both directions but not at the same time
are operating in
a. a simplex mode
b. a half duplex mode
c. a full duplex mode
d. an asynchronous mode

6.         An example of a medium speed, switched communications service is
a. series 1000
b. data phone 50
c. DDD
d. All of the above

 7.        In communication satellite, multiple repeaters are known as
a. detector
b. modulator
c. stations
d. transponders

 8.        While transmitting odd-parity coded symbols, the number of zeros in each symbol is
a. odd
b. even
c. a and b both
d. unknown

 9.        Data communications monitors available on the software marked include
a. ENVIRON/1
b. TOTAL
c. BPL
d. Telnet

 10.      An example of an analog communication method is
a. laser beam
b. microwave
c. voice grade telephone line
d. all of the above

Answers
1. b
2. d
3. a
4. b
5. b
6. c
7. d
8. d
9. a
10. d

Comments

Popular posts from this blog

Electrical Machines (Three Phase Transformers)

Thermodynamics (Compressible Flow)

Electrical Machines (Special Machines)