Computer Programming (C/C++ Programming)

1 “C” was primarily developed as a
a. Systems Programing Language
b. General Purpose Language
c. Data Processing Language
d. None of the above

2 “C” is a
a. High Level Language
b. Low Level Language
c. High Level Language with some low level features
d. Low level language with some high level features

3 Most suitable option for “C” literal is:
a. a string
b. a string constant
c. a character
d. an alphabet

4 Length of the string “Correct” is
a. 7
b. 8
c. 6
d. implementation dependent

5 Choose the correct statement
a. An identifier may start with an underscore
b. an identifier may end with an underscore
c. IF is a valid identifier
d. All of the above

6 The “const” feature can be applied to
a. an identifier
b. an array
c. an array argument
d. All of the above

7 Pick the operator that associate from the left
a. +
b. ,
c. <
d. All of the above

8 Choose the correct statement
a. Constant expressions are evaluated at compile time
b. String constants can be concatenated at compile time
c. Size of array must be known at compile time
d. All of the above

9 Pick the operator that associate from the right
a. ?:
b. +=
c. =
d. All of the above

10 Which of the following comments about the “++” operator are correct?
a. It is a unary operator
b. It cannot be applied to an expression.
c. It associates from the right.
d. All of the above

1-A/     2-C/     3-B/     4-A/     5-D/     6-D/     7-D/     8-D/     9-D/     10-D

Comments

Popular posts from this blog

Electrical Machines (D.C. Generators)

Material Science Quiz (Mechanical Properties of Metals)

Material Science Quiz (Failure)