Programming Languages (C Programming)

1.         Which of the following statements should be used to obtain a remainder after dividing 3.14 by 2.1 ?
A.        rem = 3.14 % 2.1;
B.         rem = modf(3.14, 2.1);
C.        rem = fmod(3.14, 2.1);
D.        Remainder cannot be obtain in floating point division.

2.         What are the types of linkages?
A.        Internal and External    
B.         External, Internal and None
C.        External and None       
D.        Internal

3.         Which of the following special symbol allowed in a variable name?
A.        * (asterisk)      
B.         | (pipeline)
C.        - (hyphen)       
D.        _ (underscore)

4.         Is there any difference between following declarations?
1 :        extern int fun();
2 :        int fun();
A.        Both are identical
B.         No difference, except extern int fun(); is probably in another file
C.        int fun(); is overrided with extern int fun();
D.        None of these

5.         How would you round off a value from 1.66 to 2.0?
A.        ceil(1.66)         
B.         floor(1.66)
C.        roundup(1.66) 
D.        roundto(1.66)

6.         By default a real number is treated as a
A.        float     
B.         double
C.        long double      
D.        far double

7.         Which of the following is not user defined data type?
1 :       
struct book
{
    char name[10];
    float price;
    int pages;
};
2 :       
long int l = 2.35;
3 :       
enum day {Sun, Mon, Tue, Wed};
A.        1         
B.         2
C.        3         
D.        Both 1 and 2

8.         Is the following statement a declaration or definition?
extern int i;
A.        Declaration      
B.         Definition
C.        Function          
D.        Error

9.         Identify which of the following are declarations
1 :        extern int x;
2 :        float square ( float x ) { ... }
3 :        double pow(double, double);
A.        1         
B.         2
C.        1 and 3
D.        3

10.       In the following program where is the variable a getting defined and where it is getting declared?
#include<stdio.h>
int main()
{
    extern int a;
    printf("%d\n", a);
    return 0;
}
int a=20;
A.        extern int a is declaration, int a = 20 is the definition
B.         int a = 20 is declaration, extern int a is the definition
C.        int a = 20 is definition, a is not defined
D.        a is declared, a is not defined

11.       When we mention the prototype of a function?
A.        Defining           
B.         Declaring
C.        Prototyping      
D.        Calling

Answer
  1. c
  2. b
  3. d
  4. b
  5. a
  6. b
  7. b
  8. a
  9. c
  10. a
  11. b

Comments

  1. Hello Friends

    Sashakta Technologies Private Limited has Partnered with SAP AG, Germany And has Opened a world class SAP Authorized Education Center in Jaipur, Rajasthan.
    SAP education is the dream of most of the professionals who want to achive grate career whit fast pace.
    SAP Education is at time referred as the Magical education. it is seen thet after the SAP certification whit relevant experiences, helping them to identify inttelligent solution and to perform challenging business task.
    then Visit us to - www.sashakta.com

    With Best Regards

    Abhishek Erach

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Electrical Machines (Three Phase Transformers)

Thermodynamics (Compressible Flow)

Electrical Machines (Special Machines)