Programming Languages (C/C++ Programming)

1.         C++ was originally developed by
A. Nicolas Wirth
B. Donald Knuth
C. Bjarne Stroustrup
D. Ken Thompson

2.         The standard C++ comment
A. /
B. //
C. /* and */
D. None of these

3.         The preprocessor directive #include is required if
A. Console output is used
B. Console input is used
C. Both console input and output is used
D. None of these

4.         The operator << is called
A. an insertion operator
B. put to operator
C. either a or b
D. None of these

5.         The operator >> is called
A. an extraction operator
B. a get from operator
C. either a or b
D. get to operator

6.         The C++ symbol <<
A. perform the action of sending the value of expression listed as its right to the
outputs strewn as the left.
B. is used to indicate the action from right to left
C. is adopted to resemble an arrow
D. All of above

7.         When a language has the capability to produce new data type, it is called
A. Extensible
B. Overloaded
C. Encapsulated
D. Reprehensible

8.         C++ name was suggested by
A. Rrick Mascitti
B. Bjarne Stroustrup
C. Donald Knuth
D. Ken Thompson

9.         What is a reference?
A. an operator
B. a reference is an alias for an object
C. used to rename an object
D. None of these

10.       State the object oriented languages
A. C++
B. Java
C. Eiffel
D. All of the above

Answers
1 – C / 2 – B / 3 – C / 4 – C / 5 – C / 6 – D / 7 – A / 8 – A / 9 – B / 10 – D

Comments

Popular posts from this blog

Electrical Machines (D.C. Generators)

Material Science Quiz (Mechanical Properties of Metals)

Material Science Quiz (Failure)