Building Materials (Concrete)

1.         Too prevent bleeding
(a)        excess of mortar should be avoided
(b)        too much vibration should be avoided
(c)        too much floating should be avoided
(d)        all these

2.         Yielding of concrete due to sustained stresses, is called
(a)        bleeding
(b)        segregation
(c)        honeycombing
(d)        creep

3.         If there is a seepage of absorbed water from cement gel, then it causes
(a)        bleeding
(b)        segregation
(c)        honeycombing
(d)        creep

4.         In creep curve, there is/are
(a)        only one stage
(b)        two stages
(c)        three stages
(d)        no stages at all

5.         In the primary creep range, rate of creep
(a)        remains unaltered
(b)        increases with time
(c)        decreases with time
(d)        none of these

6.         In creep curve, tertiary creep
(a)        will always exist
(b)        will never exist
(c)        may exist
(d)        none of these

7.         Presence of tertiary creep depends upon
(a)        a decrease in stress
(b)        a decrease in strain
(c)        an increase in strain
(d)        an increase in stress

8.         When there is no water passes between concrete and environment then
(a)        drying creep develops
(b)        specific creep develops
(c)        basic creep develops
(d)        both (a) and (c)

9.         Drying creep is
(a)        reversible
(b)        irreversible
(c)        partly reversible
(d)        none of these

10.       Basic creep is
(a)        reversible
(b)        irreversible
(c)        partly reversible
(d)        none of these

Answers
1. d      2. d      3. d      4. c      5. c      6. c      7. d      8. d      9. c      10. b

Comments

Popular posts from this blog

Electrical Machines (D.C. Generators)

Material Science Quiz (Mechanical Properties of Metals)

Material Science Quiz (Failure)