Computer Fundamentals (Practice Test)

1. Which is a semi conductor memory?
A. Dynamic
B. Static
C. Bubble
D. Both a & b

2. Which of the following is a read only memory storage device?
A. Floppy Disk
B. CD-ROM
C. Hard Disk
D. None of these

3. Which of the following is a programming language?
A. Lotus
B. Pascal
C. MS-Excel
D. Netscape

4. What do you call the translator which takes assembly language program as input & produce
machine language code as output?
A. Compiler
B. Interpreter
C. Debugger
D. Assembler

5. What is a compiler?

A. A compiler does a conversion line by line as the program is run
B. A compiler converts the whole of a higher level program code into machine code in one step
C. A compiler is a general purpose language providing very efficient execution
D. None of the above

6. What is an interpreter?
A. An interpreter does the conversion line by line as the program is run
B. An interpreter is the representation of the system being designed
C. An interpreter is a general purpose language providing very efficient execution
D. None of the above

7. What are the stages in the compilation process?
A. Feasibility study, system design and testing
B. Implementation and documentation
C. Lexical Analysis, syntax analysis, and code generation
D. None of the above

8. A Compiler is ____
A. a combination of computer hardware
B. a program which translates from one high-level language to another
C. a program which translates from one high-level to a machine level language
D. None of these

9. When a key is pressed on the keyboard, which standard is used for converting the keystroke into
the corresponding bits?
A. ANSI
B. ASCII
C. EBCDIC
D. ISO

10. A Pixel is __________
A. A computer program that draws picture
B. A picture stored in secondary memory
C. The smallest resolvable part of a picture
D. None of these

Answers

1 – D    2 – B    3 – B    4 – D    5 – B 
6 – B    7 – C    8 – C    9 – A    10 – C

Comments

Popular posts from this blog

Electrical Machines (Three Phase Transformers)

Thermodynamics (Compressible Flow)

Electrical Machines (Special Machines)