Computer Fundamentals (Practice Test)

1. Which device is used as the standard pointing device in a Graphical User Environment?
A. Keyboard
B. Mouse
C. Joystick
D. Track ball

2. Which number system is usually followed in a typical 32-bit computer?
A. 2
B. 10
C. 16
D. 32

3. Which number system is usually followed in a typical 32-bit computer?
A. Binary
B. Decimal
C. Hexadecimal
D. Octal

4. Which of the following is not an output device?
A. Scanner
B. Printer
C. Flat Screen
D. Touch Screen

5. Which of the following devices have a limitation that we can only store information to it but cannot
erase or modify it?

A. Floppy Disk
B. Hard Disk
C. Tape Drive
D. CDROM

6. Which technology is used in Compact disks?
A. Mechanical
B. Electrical
C. Electro Magnetic
D. Laser

7. Which of the following storage devices can store maximum amount of data?
A. Floppy Disk
B. Hard Disk
C. Compact Disk
D. Magneto Optic Disk

8. Which of the following is the largest manufacturer of Hard Disk Drives?
A. IBM
B. Seagate
C. Microsoft
D. 3M

9. The programs which are as permanent as hardware and stored in ROM is known as
A. Hardware
B. Software
C. Firmware
D. ROM ware

10. Memory is made up of
A. Set of wires
B. Set of circuits
C. Large number of cells
D. All of these

Answers
1 – B / 2 – A / 3 – A / 4 – A / 5 – D / 6 – D / 7 – B / 8 – B / 9 – C / 10 – C

Comments

Popular posts from this blog

Electrical Machines (D.C. Generators)

Material Science Quiz (Mechanical Properties of Metals)

Material Science Quiz (Failure)