Computer Fundamentals (Practice Test)

1. Primary memory stores
A. Data alone
B. Programs alone
C. Results alone
D. All of these

2. EPROM can be used for
A. Erasing the contents of ROM
B. Reconstructing the contents of ROM
C. Erasing and reconstructing the contents of ROM
D. Duplicating ROM

3. Which device can understand difference between data & programs?
A. Input device
B. Output device
C. Memory
D. Microprocessor

4. The contents of information are stored in
A. Memory data register
B. Memory address register
C. Memory arithmetic registers
D. Memory access register

5. Memory unit is one part of
A. Input device

B. Control unit
C. Output device
D. Central Processing Unit

6. Algorithm and Flow chart help us to
A. Know the memory capacity
B. Identify the base of a number system
C. Direct the output to a printer
D. Specify the problem completely and clearly

7. Which of the following is not a valid size of a Floppy Disk?
A. 8″
B. 5 1/4″
C. 3 1/2″
D. 5 1/2″

8. The basic operations performed by a computer are
A. Arithmetic operation
B. Logical operation
C. Storage and relative
D. All the above

9. The earliest calculating devices are
A. Abacus
B. Clock
C. Difference Engine
D. None of these

10. Who built the first Mechanical Calculator
A. Joseph Marie Jacquard
B. John Mauchly
C. Blaise Pascal
D. Howard Aiken

Answers
1 – D / 2 – C / 3 – D / 4 – A / 5 – D / 6 – D / 7 – D / 8 – D / 9 – A / 10 – C

Comments

Popular posts from this blog

Electrical Machines (D.C. Generators)

Material Science Quiz (Mechanical Properties of Metals)

Material Science Quiz (Failure)